2016. december 15., csütörtök

Egy hét Istennel! - Egyházi túratábor fiataloknak

Kedves testvéreim! A mai világban a nyár sok lehetőséget b0iztosít a fiatalok számára. Több tábor, egész hétvégés program közül választhatnak az érdeklődök. Ebben a nagy kínálatban kell megjelenjen az egyház is valamilyen csábító ajánlattal, amely megfogja a fiatalok érdeklődését és elvezeti őket Krisztus Urunkhoz. 

 
Az idei nyáron épp ezért egy új tábort indítottunk be. Gyülekezetünk szervez bibliahetet, az egyház-megye megrendezi a zenetábort és az egyházmegyei ifjúsági tábort, de ezeken felül szerettünk volna egy különlegességet felmutatni a fiatalok számára.

Egy olyan táborra volt szükség, amely esetleg azokat is megszólítja, akik még nem is tartoznak szorosan egy ifjúsági csoporthoz. Ennek eredményeként szerveztük meg az idei túrázós, kirándulós tábort. A megoldást abban láttuk, hogy egy olyan tárbort szervezzünk, amely látszólag nem egyházi, mégis teljesen mértékben arról szól, hogy Istenhez vezesse a fiatalokat. A környező gyülekezetekből 18-19 fiatalt akartunk vinni a bihari hegyekbe. Sajnos csak 10 fiatal jelentkezett Jankafalváról és Székelyhídról, de töretlen lelkesedéssel indultunk el a Pádis fennsíkra és töltöttünk ott egy hetet augusztus 8-11 között. 

 
A hét folyamán sátorban aludtunk és magunk készítettük el ebédünket, vacsoránkat. Minden napot áhítattal kezdtünk, majd elindultunk túrázni (volt olyan nap, amikor nyolc órát gyalogoltunk), az estéket pedig áhítattal és tábortűzzel zártuk. A gyönyörű tájakat látván közelebb érezhettük magunkat Istenhez és rácsodálkozhattunk Urunk teremtő munkájára. A túrázások alatt egy-egy pihenőnél pedig zsoltárokat olvastunk, mindig olyat, amely kapcsolódott ahhoz a tájhoz, amit épp láttunk. A hegyek, a kirándulás nem csak Istenhez vitt közelebb, hanem egymáshoz is, egy csapattá kovácsolt össze bennünket.

Reméljük, hogy Isten áldása lesz a kezdeményezésen és jövőre nagyobb csapattal tehetjük meg ezt az utat.

Bozsoky Jonathán segédlelkész