2013. november 15., péntek

MKT (Munkatárs- Képző Tanfolyam) - harmadik hétvége és búcsú


A harmadik egyben utolsó MKT szemináriumának Szentjobb adott helyet. A helyi lelkipásztor Orbán László nyitotta meg a hétvégét, melyben szó esett arról, hogy nem véletlen az, hogy létre jött az érmelléki MKT, nekünk résztvevő fiataloknak küldetésünk van!

A vacsorát követően egész estét betöltő Fórumot nyitottunk, melyben elmeséltük a nyári táborokban végzett munkákat és az ott szerzett tapasztalatainkat. A Fórum bezárása után nyílt beszélgetésekbe, foglalkozásokba kezdünk, majd mindenki elment kipihenni a napot, hogy reggel új erővel és kipihenten tudjunk Istenre és az Ő vezetésére figyelni.

A szombati reggelit rögtön egy áhítat követte, melyet Jakó Sándor Zsigmond ifjúsági előadó tartott, mely rávilágítást adott a következő témára, amiről már Balogh Katalin beszélt, hogy: a Te szíved mennyire van közel Jézushoz? ! A nap folyamán Orbán Noémi egy nagyon közel álló gyakorlati dolgot hozott el, a rendezvény-szervezést. Ezt követően, a kellő ismereteket megszerezve nekiláttunk a helyi Imaéjjel megszervezésének. Törő Attila I. éves teológus vette át a szót az ember-halászat témával, ami szinten nagyon hozzánk szolt mivel a mostani ifik létszám problémával és elvilágiasodással küzdenek, ezért fontos azt tudni, hogyan is forduljunk az emberekhez és, hogyan próbáljuk az ő életüket is rá vezetni a helyes útra.

Az utolsó MKT szeminárium bátran kijelenthetem, hogy a legjobb hangulatban eltöltött hétvége volt, családias légkör alakult ki, és így gördülékenyen és jókedvűen haladt a munka és a tanulás. Az istentisztelet keretén belül énekekkel szolgáltunk, majd meg kaptuk okleveleinket, amely egy ajánlás egyházmegyei és gyülekezeti munkákra. Szolgálatunk végén egy köszönő beszéddel búcsúztunk a gyülekezettől!

Jakó Sándor Zsigmond lp.