2013. november 15., péntek

Bibliaismereti Vetélkedő - hetedszer

Az idén október 19-én Nagykágyán került megrendezésre az Egyházmegyei Bibliaismereti Vetélkedő, immár hetedik alkalommal. A helyszín a Nagykágyai Eklézsia által nemrégiben felújított és felavatott gyülekezeti háza volt. A házigazdák nagy szeretettel és finom szendvicsekkel várták a versenyzőket, akik tíz településről érkeztek, név szerint: Érszőllős, Margitta, Magyarkéc, Jankafalva, Csokaly, Tóti, Gálospetri, Szalacs, Nagykágya, Székelyhíd. A csapatok között voltak veterán „harcosok” és újak is, aminek nagyon örvendtek a szervezők.

Mint mindig, most is az Élő Kövek együttes szolgáltatta a vetélkedő zenei hangulatát. Az ő dicsőítésükkel kezdődött a nap programja, majd Jakó Sándor Zsigmond ifjúsági előadó tartotta meg a nyitóáhítatot, a Jelenések könyvéből merítve az alapigét és gondolatait. Majd Bara László főjegyző és házigazda köszöntötte az egybegyűlteket. Miután a verseny menetének eljárását ismertették a szervezők, meg is kezdődött a vetélkedő.

Mike Pál tiszteletesnek köszönhetően nagyon látványos és élvezetes háttérben jelentek meg a kérdések, melyeket ő maga olvasott fel, a megszokott humoros, feszültségoldó stílusában. Minden tízedik kérdés után volt egy kis szünet, amikor is az Élő Kövekkel együtt lehetett ifi énekeket énekelni. Összesen 50 kérdésre kellett választ adni, melyek között volt nagyon banális és volt vért izzasztó is.

Egy rövid szünet után Jakó Sándor vette át a verseny irányítását, miközben Kulcsár Árpád és Illyés Tamás zsűritagok nagy szorgalommal javították a teszteket.

Az idén sem maradt el a különdíjas játék, melynek két fordulója volt. Az első részben felsorolások voltak, s aki többet vállalt a felsorolásból és teljesíteni is tudta, az forgathatott a „szerencse-kereken”. A második játékrészben egy táblázatból lehetett kérdéseket választani, s jó válasz esetén szintén forgatni lehetett. Ebben a versenyzésben a tudás mellett a „szerencse” is kellett, s e kettő eredménye az lett, hogy az idei különdíjat, ami fejenként egy Activity originál társasjáték volt, a jankafalvi csapat (Bodó Bianka, Petrila Hortenzia, Nagy Izabella és Igazság Gergő) vihette haza.


Margitta I. hely

A finom ebéd után következett most is az eredményhirdetés. Minden versenyző kapott emléklapot és könyvjutalmat is, az első három helyezett pedig oklevelet és hatalmas könyvcsomagokat.


Magyarkéc II. hely

A dobogós helyezéseket illetően az idén nem született meglepetés. Az első három helyezettek a mindig szorgalmasan és nagyon aprólékosan felkészülő csapatok lettek, helyezések sorrendjében: első Margitta (Forgács Ákos, Magyar Norbert, Kovács Bianka és Tímár Anett), második Magyarkéc (Borsi Brigitta, Borsi Réka, Borsi Renáta és Pop Tímea), harmadik Érszőllős (Bajnok Dóra, Erdei Virág, Veres Bianka és Veszprémi Boglárka). Gratulálunk nekik!


Érszőllős III. hely

A szép időben, a verseny izgalmában együtt töltött kellemes nap után ki nagyobb örömmel, ki egy kissé elszomorodva, de mindenképpen élményekben meggazdagodva indult haza. Reméljük, hogy jövőre azok a csapatok is eljönnek, akik most hiányoztak, s talán még új csapatok is indulnak a versenyen, de egy biztos a folytatás nem marad el, mert ismerni a Bibliát nemcsak a verseny, hanem az élet, örök élet fontos feltétele.

Jakó Sándor Zsigmond lp.