2011. december 28., szerda

Fogyatékkal élők találkoztak (Biharország)

Fogyatékkal élők találkoztak

Biharország
Mészáros Zsuzsanna
2011/12/19

Az Érmelléki Református Diakóniai Alapítvány (ÉRDA) a közelmúltban ismét megszervezte a fogyatékkal élők és családtagjaik találkozóját Székelyhídon. Balogh Anikó az Érmelléki Református Diakóniai Alapítvány diakónusa fogadta a meghívottakat, majd Rákosi Jenő, az Érmelléki Református Egyházmegye esperese, helyi lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket, az Ézsaiás próféta 30. részének 18-21 verseit olvasva fel.


Az istentisztelet után a fogyatékkal élők és az őket elkísérő családtagok szavalatokkal, karácsonyi énekekkel közösen „előhangoltak” karácsonyra. A jelenlévők egyenként bemutatkoztak, elmondták, honnan jöttek, miként élik meg mindennapjaikat. Voltak, akik régi ismerősökként köszöntötték egymást, míg mások első alkalommal vettek részt ilyen találkozón. Öröm volt látni, miként nyílnak meg egymást között, mintha egy nagy család részesei lettek volna, olyan őszinte természetességgel beszéltek.

Rákosi imában köszönte meg a Teremtőnek a közös ebédet, de dicséret illeti a konyhán sürgölődő székelyhídi asszonyokat is, akik a finom étkeket elkészítették. Megfogalmaztak egy köszönőlevelet is a rendezvényt támogató holland testvéreknek, azt mindenki aláírta. A gyermekek rajzoltak, ezek szintén bekerültek a borítékba. Még mielőtt a búcsúzkodásra került volna sor, közösen fényképeszkedtek, majd ajándékcsomagot kaptak a meghívottak.

Balogh Anikó elmondta, hogy jelenleg 72 fogyatékos család szerepel a nyilvántartásukban, akik számára az anyagi támogatáson túl feltöltődési lehetőséget adnak ezek a találkozók. Ezek az emberek együtt tudnak sírni, de nevetni is. Sorstársai egymásnak a szó legnemesebb értelmében.