2017. október 26., csütörtök

Kézműves délután Értarcsán


Kézműves délutánra várták az értarcsai gyerekeket és édesanyákat október 20-án a református Tóth István Gyülekezeti Házhoz.

Petőfi Sándor egyik nagyon ismert az "Itt van az ősz, itt van újra, / S szép, mint mindig, énnekem. / Tudja isten, hogy mi okból / Szeretem? de szeretem." versrészletével hívogatták a résztvevőket erre az alkalomra, hogy néhány órát az őszi természet adta szépségekből, levelekből és termésekből készítsenek állatkákat és díszeket. 


A kézműves délután egy kezdeményezés arra, hogy néhanapján édesanyák és gyerekek időt szánva a közös szórakozásra együtt készítsenek dolgokat, amikor háttérbe szorítva a nagyvilág zaját, az otthoni gondoktól megszabadulva egymásra figyeljenek. 


Jó lehetőség volt ez nemcsak a beszélgetésre, de arra is, hogy rácsodálkozzunk, mennyei édes Atyánk mekkora odafigyeléssel alkotta meg világunkat, benne rengeteg természeti szépséget bízva ránk, a kérdés csak az, mi mennyire vesszük ezt észre? "Bámulom az eget, kezed művét, a holdat és a csillagokat, amelyeket te alkottál." (Zsolt 8,4)
 
Szöveg és kép: 
Gecse Éva Malvin