2017. június 26., hétfő

Origami foglalkozás fogyatékkal élők számára

Én is szeretek alkotni 2.

Origami foglalkozás fogyatékkal élők számára2017 június 15-én a napsütötte szép délelőttön újra összesereglett az ÉRDA kézműves-barkácsoló kis csapata, kik fogyatékkal élnek bár, de ugye ők is szeretnek alkotni! Ezúttal az origami volt a fő foglalkozásunk, mely kézügyeskedésnek Oroszi Kálmán, kiskereki református lelkész volt az ötletgazdája és kivitelezője. Ez alkalommal nem palástos lelkészként volt jelen köztünk, hanem a papírhajtogatás titkos és lehet sokak által nem ismert szakértőjeként nyújtott sok örömöt és lopott sok mosolyt az őt nagy figyelemmel kísérőknek. A már lassan egymásra hangolt kis csapat ezúttal is Székelyhídról, Kerekiből, Gálospetriből és Ottományból érkezett, mindössze hatan hogy találkozzanak egymással, hogy a közös alkotás örömén kívül még beszélgethessenek, elmondják mindennapi dolgaikat, esetleg küzdelmeiket. 


A lányok nagyon ügyesen hajtogatták a papírokat, több mindent sikerült készíteni: legyezőt, kisrókát, galambot, egeret, cicát, pillangót. Újra megmutatták tehetségüket és újra bebizonyosodott az a tény, hogy fogyatékkal élnek bár, de valamiben vagy akár több dologban is nagyon ügyesek, odafigyelnek a részletekre, értékekkel rendelkeznek. 


A hajtogatás és móka végeztével sor került a megígért meglepetés foglalkozásra, ami furcsán hangzik lehet, de vasalásból is állt. Ugyanis különböző szalvétamintát vasaltunk pólóra. Azért is volt ez nagyon érdekes, mert volt olyan, aki elmondása szerint soha nem fogott vasalót a kezében. Kissé félénken, de mindenki sorra kipróbálhatta a vasalást, saját pólójára rávasalhatta a kiválasztott mintát és örömmel viselheti kezének munkáját. Jó volt újra együtt lenni, minden tevékenységgel mindig újat tapasztalni (mindkét részről akár), látni és megérteni azt, hogy szükségünk van arra, hogy törődjenek velünk, felfigyeljenek ránk és emberszámba vegyenek. Folytatjuk.

Balla Júlia, diakónus