2017. május 19., péntek

Anyák napi műsor Kisjankán


A Kisjankai Református Gyülekezet a bihardiószegi eklézsia szórványgyülekezete. A kisjankai iskolaépületben kéthetente vasárnap délután vannak az istentiszteleti alkalmak, melyekre gyerekek és idősek egyaránt rendszeresen járnak. Kisjanka a diószegi benzinkút mögött lévő hosszú völgyben terül el, közigazgatásilag Diószeg egy utcája, s a gyülekezet lélekszáma is mindössze 50 fő. Viszont elég sok fiatal és gyermek van, ami igen ígéretes. Ráadásul a gyerekek nemcsak passzív résztvevői az istentiszteleteknek, hanem többször aktívan hozzájárulnak az ünnep fényének emeléséhez. 


Így említhetjük szolgálatukat karácsonykor, reformáció emlékünnepén, március 15-én, vagy most legutóbb az édesanyákat és nagymamákat köszöntötték szavalatokkal, énekekkel és természetesen virágokkal. Öröm volt látni a megtelt termet, a vidám gyermeki arcokat és a meghatódott édesanyákat, nagymamákat. 


Hála legyen Istennek, hogy ebben a kicsiny gyülekezetben is munkálkodik Szent Lelkének megtartó ereje, s adja, hogy tovább növekedjen hitben Krisztusnak e kicsiny nyája.

Jakó Sándor-Zsigmond
jankafalvi lelkipásztor