2016. október 22., szombat

Kárpát-medencei református ifjúsági imaéjjel


2016. október 7.-én Székelyhídon is megrendezésre került a hatodik ifjúsági imaéjjel. Öt gyülekezet fiataljai vettek részt az eseményen : Székelyhíd, Jankafalva, Csokaly, Nagykágya és Gálospetri gyülekezeteiből. Közel 60-an gyűltünk egybe erre az alkalomra. Az imaéjjelt Bán Alpár nagykágyai tiszteletes úr nyitotta meg bibliaórával, melynek témája az Istenhez való közeledes volt: ,,Közeledjetek Istenhez, és közeledni fog hozzátok. ’’ Jak 4,8. Többek között arról esett szó, hogyha valakihez közelebb lépünk, az is tesz egy lépést felénk. Arról is szólt a tiszteletes, hogy hogyan kell Istenhez közeledni, s miért is jó nekünk az Isten közelsége. A bibliaóra záróakkordja az imádkozás volt, amikor is a mellettünk ülőhöz odafordulva egymásért imádkoztunk.

Az áhítat után közös éneklés, illetve énektanulás következett. Az Ő nem ereszt el éneket tanulhattuk meg Bozsoky Jonathán vezetésével. Ezt követően rövid uzsonnaszünetet tartottunk, forró csokiztunk és beszélgettünk. Az ismerkedést játékokkal folytattuk, majd elindultunk kisebb-nagyobb csoportokban az imasétára. Nyolc megálló volt, mindegyik megálló más-más feladatot tartalmazott, melyek segítségével ráhangolódhattunk Isten igéjére, és közelebb kerülhettünk hozzá. Az imaséta alatt a várakozók énekléssel és rövid, keresztyén filmek nézésével töltötték ki az időt. 


Az imaéjjelt a templomba átvonulva egy rendhagyó, ifjúsági úrvacsoraosztással zártuk. Végül egy közös fotózás után elköszöntünk és hazautaztunk. Jó volt együtt lenni, együtt énekelni és imádkozni!

Somogyi Renáta és Bodó Bianca