2016. október 22., szombat

Érmelléki Ifjúsági Tábor


Ilyenkor ősszel jóleső érzés visszaemlékezni a nyári eseményekre. Örömmel tölt el, hogy az idén, immár tizedik alkalommal kerülhetett sor az Érmelléki Református Ifjúsági Táborra, amit ezúttal rendhagyó módon a Lesi tó melletti Peniel táborhelyen szerveztünk meg, mintegy 130 táborozóval, augusztus 18–24 között. Bozsoky Jonathán, székelyhídi segédlelkész és én voltunk a főszervezők, de halás vagyok Istennek, hogy sok megbízható és lelkes munkatárssal dolgozhattunk együtt, akikkel öröm volt a szolgálat.

A tábor témája az imádság volt, minden délelőtt egy előadás hangzott el, amit Köteles László hegyközpályi és Visky István, fugyivásárhelyi lelkipásztor tartott. Az előadások vezérfonalát Philip Yancey Az imádság című könyve adta, de az előadók személyes hitélménye és gyakorlata tette szemléletessé és életszerűvé.

A reggeleket tornával, áhítattal, közös énekléssel kezdtük, majd az előadás után kiscsoportos beszélgetések következtek, ahol a csoportvezetők segítségével a résztvevők elmélyíthették a hallottakat és megbeszélhették kérdéseiket. Délutánonként változatos kézműs foglalkozáson vehettek részt a fiatalok, ahol belekóstolhattak a hagyományos gyékényfonás mesterségébe, kipróbálhatták kreativitásukat festészetben és grafikában, gyöngyfűzésben vagy éppen keresztyén énekre tanulhattak meg táncolni. A kézműves foglalkozások mellett csapatépítő játékokat is játszottunk és kirándulni is volt alkalmunk a csodálatos hegyek között. Este, a tábortűznél pedig színes esti programokon vehettek részt a táborozók vagy éppen az általuk kitalált színdarabokat adták elő. A programok közötti szünetekben a fiatalok egy sátorban működő kávéházban beszélgethettek vagy a táborhely sportpályáján játszhattak.

Jó volt kikapcsolódni, elvonulni a világ zaja elől egy olyan helyre, ahol nincs mobil térerő sem internet, és nem vonhatja el figyelmünket semmi attól, hogy közösségben legyünk Istennel és egymással. A tábort Csűry István püspök úr áhítata zárta, és annak ellenére, hogy egész héten az imádságról hallottunk, mégis az utolsó alkalmunk is tartogatott újat a számunkra.

Isten segítségével a következő évben is megszervezésre kerül az Érmelléki Református Ifjúsági Tábor, amire szeretettel várjuk gyülekezetünk fiataljait és minden érdeklődőt!

Bán Alpár, ifjúsági előadó