2016. május 10., kedd

V. Kopácsi István Egyháztörténeti Vetélkedő


Az egyházmegyei szakasz résztvevő csapatai 
Csokaly, 2016. április 16.

Április 16-án, Csokalyon került megrendezésre az V. Kopácsi István Egyháztörténeti Vetélkedő Egyházmegyei szakasza, melyre Csokaly, Érbogyoszló, Jankafalva és Nagykágya csapata jelentkezett négy fős csapatával. Nem kis dolog, hogy ezek a fiatalok a számos iskolai és egyéb feladatuk és elfoglaltságuk mellett időt szakítottak arra, hogy olyan témákkal foglalkozzanak, mint egyházunk hitvallása, a II. Helvét Hitvallás kialakulása és jelentősége, a Szatmárnémeti zsinat, a puritanizmus és egyebek. 
 
 
I. hely: Jankafalva


II. hely: Nagykágya


III. hely: Érbogyoszló


IV. hely: Csokaly

Az alkalom kezdetén Forró Csaba, csokalyi lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket, majd közös éneklést követően Bán Alpár, nagykágyai lelkipásztor tartott áhítatot. Ez után következett a negyven kérdésből álló ismeretfelmérés, melyen mindenik csapat jól teljesített, de kimagasló eredményt a jankafalviak értek el. Második helyezett Nagykágya, harmadik Érbogyoszló és a negyedik Csokaly lett. Gratulálunk nekik!

A vetélkedő végén a házigazdák ízletes ebéddel látták vendégül a csapatokat. 

 
Az egyházkerületi szakasz résztvevői és szervezői 
Erdőd, 2016. április 30.

Április 30-án, a vetélkedő egyházkerületi szakaszán, Erdődön, az első két helyezett képviselte egyházmegyénket, melyen a tizennégy csapatból álló mezőnyben a jankafalviak első, a nagykágyaiak negyedik helyezést értek el, Horvát Irénke, a nagykágyai csapat tagja pedig a kreatív esszéírás második helyezettje lett. Gratulálunk nekik, hiszen Janka fiataljai ismét kimagaslóan, csaknem tökéletesen teljesítették az ötven kérdésből álló tesztet, a nagykágyaiak pedig eredményüket nem négy, hanem csupán három fős csapattal érték el.

Reméljük, hogy ezek a fiatalok, akik a református egyházunk történelmével foglalkoznak, megőrzik annak örökségét, és tovább adják a következő nemzedékeknek.

Bán Alpár
ifjúsági előadó