2015. október 8., csütörtök

Ifjúsági nap MargittánOktóber 3-án kora reggel gyülekeztek az ifjak a margittai parókián. Először csak a helybeliek érkeztek, azért hogy fogadni tudják a vendégeket. Hiszen vendégfogadásra készült a margittai ifjúság. Hat másik településről érkeztek a fiatalok, úgymint Érbogyoszló, Érszőllős, Kémer, Magyarkéc, Székelyhíd és Vedresábrány gyülekezeteiből, azért hogy egy közös napot töltsünk együtt. 

Egy finom reggeli elfogyasztása után, a regisztrációt követően a templomban kezdődött a nap közös énekléssel, amelyet a kémeri gyülekezet ifjúsági csapata vezetett. A napi igei táplálék sem maradhatott el, áhítatot hallhattunk Sámuel első könyve 18. része alapján, egy példaértékű barátság történetét. A barátság fontossága, annak értéke, szükségessége volt kiemelve az ige alapján. Ezt követően egy nagyon érdekes előadást hallhattunk Kánya Zsolt Attila előadásában, a keresztyén családról. Az előadó felvázolta először a család kérdését bibliai szemszögből, majd a mai aktuális kérdésekre tért át. A mai családokról, a mi családjainkról hallhattunk, hogy milyen sok veszélynek van kitéve a családi közösség. Nagyon sok érdekes dolgot hallhattunk, és ugyanakkor biztatást arra, hogy tegyünk a családunkért, és dolgozzunk annak a megjobbításán. De minden erőfeszítés előtt kérjük az Úristen segítségét, mert ő töltheti be egyedül a családjainkat. 


Előadást követően kis csoportokban folytatódott a beszélgetés, ahol az ismerkedést követően a témának a megbeszélése következett. Nagyon érdekes és építő hozzászólások hangoztak el minden csoportban. Egy kis szünetet, egy kis felüdülést követően, a kémeri ifjúság csapata újabb énekeket tanított meg számunkra, és közösen énekelve dicsértük a mi teremtő Istenünket. 


Finom ebéd készült közben a résztvevők számára, egy kiadós bográcsos, amit elfogyasztottunk, a lelki táplálék után, testünket is erősítve. 


Az ebédet követően játékokra került sor. A család témájánál maradva maketteket állítottak össze a csapatok, illetve családi jeleneteket, amelyeket bemutattak a résztvevők előtt. Végül pedig egyéb játékok, vetélkedők zárták a szombati együttlétet. 


Hálát adunk a teremtő Istennek, hogy lehetővé tette, hogy több mint 80 fiatal közösen dicsérje őt, együtt legyen, és egy csodás napot töltsön el a margittai gyülekezetben. Köszönjük mindazoknak, akik elfogadták meghívásunkat, és együtt töltötték velünk ezt a csodálatos napot.

Botos Júlia
vedresábrányi lelkipásztor