2015. augusztus 27., csütörtök

Vakációs gyermek-bibliahét Albison


Isten kegyelméből augusztus 10 és 16 között került megrendezésre a vakációs gyermek-bibliahét az albisi Református Egyház imatermében „Életterem-hol Istennel élet terem” címmel.

A gyermekek lelkes kis csapata már a korai órákban, reggel 9-kor gyülekezett az imaterem udvarán, ahol igen szép számban, napjában átlagosan 30 gyermek vett részt. Külön öröm volt az, hogy az Albisról elszármazottak gyermekei, unokái idén is igen szép számban képviseltették magukat határon innen és túl. Szép példák voltak ők is a napi témákhoz amelyek a családról, barátokról szóltak, ők is új barátokkal lettek gazdagabbak. A foglalkozások délután 13 óráig tartottak, amelybe beletartozott az imádkozás, éneklés, Bibliai történetek, aranymondások tanulása, emellett minden nap megismerkedhettek egy egyháztörténelmi személyiséggel is a napi témákhoz illeszkedően. Egyik nap tevékenységéből sem maradhatott ki a kézimunka, a játék és a vetélkedő sem, melyet a gyermekek nagy előszeretettel és lelkesedéssel fogadtak.

Isten segitségével a lelki táplálék mellett a szülők, nagyszülők gondoskodtak a gyermekek testi táplálékáról is hiszen naponként finomságokkal halmozták el a résztvevőket. Hálás köszönet érte.


A vasárnapi istentisztelet keretén belül mutatták be a gyermekek az egész héten tanult énekeket és aranymondásokat.

Az énekeket amelyek népdalzsoltárok ás ifjúsági énekek voltak a gyermekek hangszerekkel is kísérték, hiszen a hét folyamán egy kis gyermekzenekar alakult ki amely még színvonalasabbá tette az énekek hangzását. Orosz Anna gitározott, Györfi Edmond zongorázott valamint a furulyás csapat együttesen szólaltatták meg hangszereiket a többiek pedig énekszóval dicsérték az Urat. A szép tiszta énekhang talán a legszebb hangszer, akiket az Úr Isten ezzel áldott meg azok szólót is énekelhettek: Balázs Máté, Nádudvari Luca, Nádudvari Sára és Nagy Balázs.

Orosz Márta helyettes lelkésznő igehírdetésében kifejtette, hogy milyen szép a templom ha telve van főleg gyermeksereggel, valamint nagy hálaadással tartozunk Istennek, hogy ilyen tálentumokkal, tehetséges gyermekekkel áldott meg bennünket.

Az ünnepi istentisztelet végén a gyermekek hazavihették a héten készített kézimunkákat, amelyeket mindenki megtekinthetett a templomban, ajádékul pedig egy csoportképet vihettek haza emlékül.

Mindenért egyedül Istené a dicsőség! 
 


Herman Csaba
kántor