2015. július 30., csütörtök

Vakációs gyermek-bibliahét Margittán

 
Isten az életterem - ahol élet terem

Mintegy 50-60 gyermek idén is nagy örömmel engedelmeskedett Isten hívó szavának, és vett részt a vakációs bibliahéten.

Egész heti témánk a kapcsolatokról szólt. Olyan kérdésekre kerestük és kaptunk választ, mint : Ki áll mögöttem, mellettem, körülöttem, felettem?

Első nap Anna és Sámuel története alapján arra döbbentünk rá, hogy milyen fontos a szülői háttér és mennyire hálásnak kell lennünk Istennek, amiért családdal ajándékozott meg bennünket.

A második napon Mária és Márta történetén keresztül a testvérek közötti kapcsolat fontosságáról beszélgettünk. Megtanultuk, hogy soha nem azt kell nézni, ami szétválaszt, hanem ami összeköt.

A béna meggyógyításának történetén keresztül világossá vált, hogy akkor segíthetünk igazán barátainknak, ha a hitben kitartóak vagyunk. Jézus mindnyájunknak segíteni akar!

A tékozló fiú példázata arra tanított, hogy Isten mindenkor kész bennünket visszafogadni, de ahhoz nekünk el kell indulnunk a felé vezető úton.

A tanulságos történetek mellett számos vidám játék, kézimunkák és versenyek tarkították az együtt töltött időt. Természetesen a lelki táplálék mellett, a testi táplálék sem hiányzott egyetlen egy nap sem az asztalról.

Isten nagy nevét illesse dicsőség! 
Forrás és további fotók: