2015. április 20., hétfő

Könyvajánló: Hetedhét Ösvény


Hover Zsolt, margittai születésű, magyargyerőmonostori református lelkész „Hetedhét Ösvény” című legendás kalandregényének bemutatóját tartották meg a margittai Polgármesteri Hivatal dísztermében április 10-én.

A református szellemiséggel íródott regényből visszaköszönnek a magyar történelem és a keresztény szentek életének mozzanatai, legendáink részletei, az erdélyi nép hiedelmei, és népmeséink világa is.

A főhős Nemere, akinek az a feladata, hogy megőrizze a Menny-Követ, amely ezer évig óvta meg a sötét teremtményektől Jótengritet, a fény hazáját. Az ereklyét ellopják, ezért Nemere és társai a hét alvilágot veszik a nyakukba, hogy visszaszerezzék a követ.

A hét világ, illetve az országok lakói olyan tulajdonságokkal vannak felruházva, ami a hét főbűn jellemzője. Természetesen nem egy dogmatikai írásról van szó, a mű nem ragaszkodik mereven a vallásos elképzelésekhez. A regény a szórakoztatás mellett a magyar hiedelemvilágot is igyekszik népszerűsíteni. A stílus bár hasonlít a manapság oly divatos fantasy regényekhez, itt nem orkok vagy entek a főszereplők, hanem garabonciások, táltosok, koboldok és lidércek.

A könyv Margittán az RMDSZ-székház könyvesboltjában vásárolható meg.

(Ér TV / hetedhetosveny.wordpress.com)