2014. november 21., péntek

Egyházmegyei nőszövetségi találkozó

Isten segítségével, 2014. október 25-én, egy szép őszi napon, megtarthattuk az Érmelléki Nőszövetségek ez évi találkozóját, Székelyhídon.


A találkozó programja délelőtt 11 órakor kezdődött igehirdetéssel, melyet Illyés Zsuzsanna sándorfalvi lelkipásztornő tolmácsolásával hallgathattuk meg. Isten Igéje a Titus 2,3-5-ből szólt hozzánk: „…ugyanígy az idős asszonyok is szentekhez illően viselkedjenek; senkit se rágalmazzanak, ne legyenek mértéktelen borivás rabjai, tanítsanak a jóra; neveljék józanságra a fiatal asszonyokat, hogy ezek is szeressék a férjüket és gyermekeiket, és józanok, tiszták, háziasak, jók, férjük iránt engedelmesek legyenek, nehogy miattuk érje gyalázat Isten igéjét.” Ezúton is köszönetet mondunk azért, hogy az Ige kibontása során mindenki felismerhetett egy-egy ráillő élethelyzetet és neki szóló tanítást. Mind az idős és fiatal asszonyok, de még az idős és fiatal férfiak is.


Illyés Zsuzsanna

Az igehirdetést és a házigazda köszöntését követően a jelenlevők átvonultak a Székelyhídi Egyházközség Ifjúsági Központjának konferenciatermébe, ahol Vincze Judit missziói előadó tanácsos tartott előadást a „Szolgáló nő öröme” címmel. Az előadás során az asszonyok három levetített diafilm segítségével még jobban megérthették, hogy milyen áldás az, ahogy Isten megteremtette az asszonyt, és az, ahogy egymásnak és egymásért szolgálhatunk, még ha sokszor nem is érezzük át teljesen ennek fontosságát. 
 
 
Vincze Judit előadását követően Vura Ottilia a Lámpás alapítvány részéről ismertette a jelenlevőkkel az alapítvány működési céljait, azt, ahogyan próbálnak segíteni azoknak a fiataloknak, akik külföldi munkára vállalkoznak, és nincsenek a reájuk leselkedő veszélyek teljesen tudatában. Ha tudnak, szívesen segítenek bárkinek, aki csak ilyen problémával küzd. Köszönjük mindkettőjüknek, hogy megtiszteltek bennünket, és elfogadták meghívásunkat.


Vura Ottilia, Rákosi Hajnalka és Vincze Judit

Az előadások után az egyházközség gyülekezeti házának nagytermében a vendégek elfogyasztották a helyi nőszövetség tagjai által készített finom ebédet. Köszönet a háttérmunkásoknak, akik a konyhán szorgoskodva nem lehettek résztvevői a találkozó minden mozzanatának.

A találkozót Thurzó Zoltán zongoraművész és művésztársainak „A zenén túl” című zenés előadása zárta. Megtisztelő és felemelő volt az egy órás műsor hallgatása, amellyel színesebbé varázsolták a nőszövetségi találkozónkat.

Isten áldása legyen mindenkor az Érmelléken szolgáló református asszonyok életén!

Rákosi Hajnalka