2014. október 26., vasárnap

Székelyhídi testvérgyülekezeti látogatás Gyermelyen

Szeptember derekán örömmel indultunk el Székelyhídról, hogy találkozzunk a magyarországi testvérgyülekezetünk tagjaival. A több órás út és a borongós idő nem vette el a jókedvünket, hiszen tudtuk, hogy a gyermelyi testvérek szeretettel várnak minket.A gyermelyi református templom 


Péntek este, az utolsó találkozás óta történt eseményeket osztottuk meg egymással, s volt mit mesélni, hiszen két esztendő alatt a családokban is és a gyülekezetekben is sok minden történt.

Szombaton reggel együtt indultunk el egy csodálatos és jól megszervezett kirándulásra, s annak ellenére, hogy az előrejelzés esővel ijesztgetett, az Úr ránk tekintett, és áldását adta Felvidéki utunkra. Komárom, Gúta, Szimő, Perbete, Kürt települései sok érdekességgel vártak minket, s volt részünk betekintést nyerni az ott élők vallási, kulturális és történelmi világába.


Komáromban, Jókai Mór szobra előtt

Vasárnap délelőtt együtt magasztaltuk megtartó Istenünket, s imádkoztunk azért, hogy a testvéri szeretet és kapcsolat erősödjék közöttünk.

Hálás szívvel köszönjük meg vendéglátóink szeretetét és velünk való törődését, s ezúton is Isten áldását kérjük családjaik és gyülekezetük közösségére.

Rákosi Jenő
lelkipásztor