2014. október 27., hétfő

Jutalomkirándulás a jankafalvi vallásórásoknak

Ígéret szép szó, ha betartják úgy jó - szól közmondásunk. A júniusi tanévzáró istentiszteleten elhangzott a tiszteletes részéről egy ígéret, mégpedig annak a 13 gyermeknek, akik a legtöbbet jártak egész évben vallásórára. Az ígéret úgy szólt, hogy a szorgalomért cserébe egy egész napos kirándulás lesz a jutalom Nagyváradra. Telt, múlt a nyár, s már aggódtak a gyermeki szívek, hogy nem lesz semmi a kirándulásból. Végül az ígéret beteljesült még az iskolakezdés előtt. 
 
 
Szeptember 9-én, egy keddi reggel útnak indult a mikrobusz, fedélzetén az izgatott gyereksereggel. A program meglepetés volt számukra. Először az állatkertbe sikerült bejutnunk, ahol a játékos kedvű majmok lettek a sztárok, szinte az ott töltött idő nagy részét az ő ketrecük előtt töltöttük. A hosszú állatkerti sétában elfáradva a játszótéri pihenőnél uzsonnáztunk, s természetesen a játszótér is le volt tesztelve. Az állatkert után a csapat a bóling pályára robogott át, ahol meglepetésre a legkisebb, aki sokszor a golyóval együtt csúszott a pályán, szerezte a legtöbb pontot. 
 
 
A napot végül a rogériuszi gyermekvárosban zártuk, ahol mindenki találhatott neki való játékot. Mielőtt elindultunk volna, még egy finom fagyi is belefért a napba. Reméljük ez a jutalom is növelni fogja a szorgalmas templomba járást az idei vallásórai évben. A nap sikerét az is mutatta, hogy hazafele szinte mindenki bóbiskolt és elcsendesedett a fáradtság és a nap izgalmai miatt. Végül is a türelem rózsát, azaz kirándulást termett.

Jakó Sándor
lelkipásztor