2014. október 28., kedd

A sziget - Vakációs bibliahét Jankafalván

Sokszor hasonlítottam már a templomot egy szigethez, de azt soha nem gondoltam, hogy tényleg azzá is válik egyszer. Márpedig a vakációs bibliahét alkalmával valóban sziget lett. Már vasárnap délután elkezdődött az ikések által a templom átvarázsolása. 

Az augusztus 25-én kezdődő bibliahétre érkező gyerekek meglepődve tapasztalták, hogy Noé bárkája beparkolt a templombejáratba, s vele, pontosabban azon keresztül lehetett eljutni a Víg Barátok szigetére. A szigetre, ahol pálmafák nőttek, vízesések csobogtak, s vidám ikések várták minden nap a népes gyereksereget. Amúgy a pálmafáink valóban varázslatosak voltak, mert a szép és hangos énekléssel termésre lehetett bírni őket. 


Minden nap egy-egy bibliai hőssel ismerkedtünk meg: Nóéval, Gedeonnal, Rúth és Dávid alakjával. Vidám előadások (Arrrnold bácsi és a gyerekek által), feladatok, játékok és vetélkedők töltötték meg a délutánokat. Vendégeink is voltak, hétfőn Oroszi Kálmán tiszteletes állatokat tanított meg hajtogatni, kedden Tóth Tibor fazekas mester mutatta meg az agyag titkait, szerdán pedig Szabó Melinda tanárnő segítségével készítettünk quilling kalászokat. 

Ezeken kívül fújtunk kürtöt, szám háborúztunk, vadásztunk bádogdobozokra parittyával és megkoronáztuk egymást papírkoronával. Sok móka és sok áldásos történet várta minden nap a 45 fős gyerekcsapatot. Pénteken a Nőszövetség kedveskedett finom lángossal a gyerekeknek. 

Augusztus 31-én vasárnap a népes gyülekezet előtt gyermekeink bemutatták, hogy mit is tanultak a héten, s ugyanakkor Noé bárkájába egy kis kiállítást is szerveztünk. Az ünnepi istentiszteletről kijövőket ifjaink kaláccsal és üdítőkkel várták. 

Jakó Sándor Zsigmond
lelkipásztor