2014. július 15., kedd

Találkozás a szeretet jegyében

2014 július első vasárnapja délutánját együtt töltötték el a szentjobbi és a Nagyvárad szőlősi gyülekezet Nőszövetség tagjai. A Szőlősiek meghívásának eleget téve érkeztünk meg az 5 órától kezdődő istentiszteletre, melyen a házigazda Szűcs Imre lelkipásztor köszöntése után Orbán László hirdette az igét a Galata 6,2 alapján. Amikor a Nőszövetségre gondolunk, talán az első gondolat, ami eszünkbe juthat a szolgálat, egymás terhének hordozása. Mindenhol lehet látni a Nőszövetség szolgálatának a nyomát: az erdélyi kerületben a bonyhai Bethlen kastély kapcsán példamutató a Nőszövetség összefogása és missziós szemlélete. A bibliaheteken való szolgálat, beteglátogatások, szeretetvendégségek, különféle gyülekezeti alkalmak mind mind azt mutatják, hogy mennyire fontos és szívből jövő szolgálat egymás terheinek a hordozása. Ez a mostani találkozó erről szól: tudni egymásról, látni egymást, találkozni és szolgálni.
Az istentisztelet után a templomból átmentünk a gyülekezeti terembe, ahol Széll Kató tartott egy nagyon érdekes előadást arról, hogy a történelem kapcsán hogyan vélekedtek híres emberek rólunk, magyarokról. Nem is gondolnánk, hogy a történelem nagyjai világszerte milyen elismeréssel vannak rólunk és kultúránkról. Majd Vass Etelka szavalatában meghallgattuk az Ómagyar áldás című verset. 
 Az együttlét szeretetvendégséggel és kötetlen beszélgetéssel zárult.
Köszönet Szűcs Imrének és feleségének Viktóriának a meghívásért, Széll Lujzának a szervezésben vállalt munkájáért. Áldott találkozás volt, jó tudni egymásról!

Orbán László lp, Szentjobb.