2014. június 4., szerda

Konfirmáció SzentjobbonAz idén két lány (Danca Tünde és Sáhi Brigitta) készült arra, hogy eljöjjön a várva várt nap, amikor a gyülekezet, család, rokonok, barátok előtt hitvallást tesznek a hitbeli jártasságukról és a gyülekezethez való tartozásukról.

Az ünneplő gyülekezet a virágokkal feldíszített templomba léphetett be vasárnap reggel. Az igehirdetés a Jn.1,40-42 alapján arról szólt, hogy Jézus követése különféle következménnyekkel jár. A konfirmáció is egyfajta döntés. A fiatalok dönthetnek arról, hogy hogyan tovább a hitéletükben. Jézus őket is és mindannyiunkat megkédez: „Mit kerestek?” Miért vagytok ma itt? Miért készültetek két éven át a mai napra? Miért akartok hivatalosan is a gyülekezethez tartozni? Miért akarja befogadni a gyülekezet a két legújabb tagját?
 A konfirmálás által a közösségbe is beleoltódtok. Találjátok meg benne a helyeteket, a lehetőségeket és az Istennel való elmélyülést!
A konfirmációval nem ér véget valami, hanem épp, hogy csak most kezdődik el! Isten legyen veletek ebben az új kezdetben is!
Hálával,
Orbán László, lp.