2014. május 28., szerda

"ne csak szóval szeressünk, hanem cselekedettel és valóságosan" 1Jn. 3,18

2014 május 24.-én, szombaton immáron második alkalommal csatlakozott a Szentjobbi Református Egyházközség Kárpát-medence reformátusságához, a Szeretethíd elnevezésű önkéntes napok rendezvénysorozatához. 
 
Reggel 8.30-kor már kezdtek jövögetni az önkéntes segítők, akik tettrekészen kérdezték, hogy mit kell segíteni? A szeretethídas pólók kiosztása után, mindenki beállt a maga helyére, hogy mit és hol segítsen a templom udvara körül.
 Az első nagy feladat a tüzifa áthordása volt a fásszínekbe, mikor talicskákkal, máskor pedig láncban. Ezzel párhuzamosan a templom háta mögötti terület megtisztítása folyt, amelyet a nap végére sikeresen megszabadítottunk a gaztól, törmeléktől, hamutól. Eközben az asszonyok a veteményes kertben szorgoskodtak: gazoltak, kapáltak. A fiatalok füvet nyírtak, és a legkissebbek a játék mellett időnként beálltak a felnőtteknek segíteni.
 A fizikai munkát kávészünetek váltották, egy nagyobb uzsonna szünettel, melyhez az asszonyok biztosították a frissen sült fánkot. A megérdemelt ebéd, a bográcsgulyás is nagyon ízletes lett, amit a konyhában sürgő-forgó asszonyoknak egy hatalmas tapssal köszöntünk meg! 
Ebéd után még egy néhány utolsó símítás várt az önkéntesekre.

Istennek hála a napért, a jó időért, a Neki és a gyülekezetnek odaszánt időért és köszönet minden segítségért, valamint, hogy a helyi polgármesteri hivatal rendelkezésünkre bocsátotta a markológépét és a traktorját. Jó volt látni és megtapasztalni, hogy a legkissebbtől a legnagyobbig egész nap mintegy ötven személy fordult meg a templom udvarán!

Hálával,
Orbán László lp, Szentjobb