2014. május 19., hétfő

A vallásolimpiász ünnepélyes díjkiosztójaAz Érmelléki Ifjúsági Kórustalálkozó záróakkordjaként, május 11-én, Margittán díjaztuk a 2013-2014-es tanévben kimagasló eredményt elért érmelléki vallásolimpiászosokat.

Az olimpiász megyei döntőjére március 8-án került sor, melyen 22 érmelléki gyermek ért el I., II., III. helyezést, illetve részesült dicséretben.

Az idei verseny érdekessége, hogy első alkalommal a vallásolimpiászok történetében a világi iskolák VII. VIII. osztályos tanulói is lehetőséget kaptak az országos szakaszon való részvételre. Az ő számukra mind a megyei, mind az országos szakasz ökumenikus volt, ami azt jelentette, hogy református, római-katolikus és unitárius felekezetű tanulók egyazon tananyagból mérték össze a tudásukat, és felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül a legjobb médiát elérők juthattak tovább az országos szakaszra, amely április 7-11 között zajlott Szatmárnémetiben.

Bihar- megyét három tanuló képviselhette ezen a megmérettetésen, az idén ez két református VII. osztályos és egy VIII. osztályos katolikus tanulónak sikerült.

Ezúton is gratulálunk Balogh Zsuzsanna VII. osztályos margittai tanulónak, aki országos II. helyezéssel tért haza és ugyanakkor minden megyei díjazottnak és felkészítő tanáraiknak is a kitartó, eredményes munkáért.

Istené legyen érte a dicsőség!

Bordás Mária
vallástanár