2014. február 11., kedd

Szentjobbi – jankafalvi ifjúsági talákozó

szentjobbi – jankafalvi ifjúsági talákozó

Február 7.-én egy közös ifjúsági délutánra voltak hivatalosak a szentjobbi ifisek. A jankafalvi gyülekezet ifjúsági csoportja hívott vissza bennünket.
Kora délután érkeztünk meg, majd Jakó Sándor Zsigmond jankafalvi lelkipásztor köszöntötte a két csapatot, majd ezután tea, kávé és üdítő és csokoládé várt ránk. A frissítők után néhány ismerkedési játék oldotta a hangulatot, bár a két csapat már megismerte egymást egy korábbi találkozás alkalmából.

ismerkedő játékok

csokievés kalapban, kesztyűben és sálban

Majd a Jakó Sándor Zsigmond vezetésével rátértünk a közös bibliaóra együttes kibontására, melynek a központi témája ez volt: van-e értelme hinni? Kiscsoportokban dolgoztunk: együtt kerestük a válaszokat, majd ezeket közösen megbeszéltük. Isten válaszát szintén közösen kerestük ki a Bibliából, melyek arról szóltak, hogy Neki az élet minden problémájára, az élet minden területére van valamilyen tanácsa. 
A záró gondolat így hangzott: „Ha valami elromlik, akkor azt annak a készítője tudja a legjobban megjavítani. A világot és abban minden rosszát csak a teremtő Isten tudja helyreállítani. Sokszor kigúnyoljuk és lenézzük azokat, akik hitből nyerik a megoldást. Jézus tud segíteni!  Az élet minden területén küszködőknek ad megoldást! Csak figyelj Rá!” Tehát igen, van értelme hinni! A bibliaórát közös imádsággal zártuk.


  
Ez után a helybeli fiatalok szorgosodásának eredményeként néhány finom szendvics és tea elfogyasztása után kocsikba ültünk és Nagyváradnak vettük az irányt, hogy a nap további részét szórakozással töltsük el. Néhány tekeparti után azt vettük észre, hogy kezd besötétedni, mi pedig kezdünk megéhezni. Így útban hazafelé még megálltunk egy közös vacsorára: a pizza mindenkinek jól esett!

vacsora után, jóllakottan

Áldott, élményekkel gazdag találkozás volt, úgy búcsúztunk el, hogy ezután rendszeresen keressük a további közös alkalmakat!
Orbán László lp., Szentjobb.