2013. november 19., kedd

Előzetes a Harangszó adventi számából

Már nyomdában van a Harangszó adventi lapszáma, amely megújult címlappal jelenik meg. A Címlaptéma című új rovatot Lovász István jegyzi: Adventben élünk, várjuk az Urat címmel. A vezércikk is a közelgő ünnepre tekint. Szerzője Bojtor István. Írásának címe: Zakariást megáldja Isten. 
 
    Angyalkút látta vendégül a közelmúltban az egyházkerületi ifjúsági találkozót. Az esemény részleteiről számol be Gecse Tamás, a Református élet rovatban. Ismét jelentkezik a Hitünk és életünk rovat, melyben Ozsváth Sándor Börvelybe kalauzolja az olvasót, a település jellegzetes fejfáit ismertetve hangulatos írásában.
    A Presbiterképzés rovatban a második résszel zárul Demes Tibor érdekes sorozata: Szeresse-e a gyülekezet a lelkipásztorát? A hetedik oldalon pedig, egyebek mellett Somlyóújlak háladó ünnepével is foglalkozik a lap hírrovata.
    A Mozaik oldalon két, nemrég megjelent, Hegyközcsatárral foglalkozó kötetet ismertet Brigovácz László. Ezúttal is beszédes Adorjáni László karikatúrája, melynek címe: Ugródeszka. Ismét jelentkezik a Derűs percek és a Gondolat-jel rovat, Csohány János és Visky István egy-egy írásával.
A lapszám Reményik Sándor, Dsida Jenő és Csiha Kálmán egy-egy adventi versét tartalmazza.
A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.