2013. október 15., kedd

Beszámoló a szentjobbi vakációs bibliahétről

Az időutazás élményei
Beszámoló a szentjobbi vakációs bibliahétről


Az idei vakációs Bibliahét július 1-én kezdődött Szentjobbon amelyen hasonló volt az érdeklődés mint az előző években, vagyis átlagosan 60-70 gyerek naponta, ami igen szép számnak mondható. Ahogy minden évben, idén is felekezettől függetlenül vártuk a gyerekeket és segítőket egyaránt. Ezúttal külföldi résztvevőink is voltak: vendégül láthattunk négy fiatalt a szentpéterszegi, és két lányt a hollandiai - emsti testvérgyülekezetből, illetve a szentpéterszegi lelkészt, Tóth Józsefet és családját.


A program főszervezője Orbán Noémi volt, a helyi lelkipásztor felesége, az újonnan elkészült konyhában pedig a Nőszövetség tagjai, valamint a presbiter asszonyok főzték és készítették a finomabbnál-finomabb ételeket. A regisztrálásért Ráksi Erika és Rauch Kristóf, a kézimunkáért Rozsályi Ilona és Csokmai Mária felelt, a játékokért Lakatos Tamás, a rendért és fényképezésért Sáhi Attila, a megőrzőért pedig Rauch Emese. A színvonalas zenélést és énektanulást a Szikra együttes nyújtotta, Szerafina nővér vezetése alatt. Azért is említjük meg névszerint ezeket a segítőket mert minden elismerésünk és hálás köszönetünk azért a fantasztikus együttműködésért, ami nélkül nehezen lehett volna ennyi gyereket tanítani és irányítani. De természetesen nem feledkezünk meg azokról sem, akik önzetlenül segítettek a csapatoknak és a program zökkenőmentes hangulatáért, valamint az uzsonnát elkészítő asszonyokért, akik a vendégek miatt egész héten a főzést is bevállalták. Naponta kb 25-30 önkéntes vette kezébe az irányítást, mindenki tudva hol a helye és mi a feladata.Minden napot áhítattal nyitottunk a szervezők és önkéntes segítők számára. Majd a gyerekek regisztrációjával folytattuk, azután Orbán László helyi lekész köszöntötte és nyitotta meg a tábort a templomban. A program menete is a megszokott rendben történt, a gyerekek énekeket, történeteket aranymondásokat tanultak és nem maradhatott el a sok játék és a kézimunka sem. Külön ki kell emelnünk a színjátszó csapatokat, akikre büszkén mondhatjuk, hogy zseniálisan szerepeltek.


Mindezeken a programokon kívül amik délelőtt folytak délután is színes programokkkal vártuk vissza a gyerekeket. Volt filmklub, kvíz és játék délután, kincskeresés, agyagozás és végül holland délután, amelyet a két holland lány tartott, akik maguk is segítők voltak a teljes hét során. A kincskeresés után a szervezők elvitték a segítőket egy kis kikapcsolódásra a szentmiklósi strandra. Minden egyes nap egy kiértékelő volt tartva az adott napról végül pedig péntek este megejtettük az utolsó, nagy kiértékelőt a teljes hétről amely egy tábortűz mellett, szalonnasűtéssel egybekötve zajlott. A szentpéterszegi testvérgyülekezetből egész héten érkeztek látogatók, többek között nekik köszönhetünk egy nagyon ízletes babgulyást, egy másik este pedig a helyi polgármester vendégei voltunk, ahol a kemencében sűlt pizza vitte el a babérokat aznapra.

A tábort vasárnap a délelőtti istentisztelet keretében zártuk, ahol a gyerekek egy rövid ízelítőt mutattak be a gyülekezetnek a teljes héten tanultak alapján. Összeségében egy nagyon áldásos hetet zárhattunk és mindezért köszönet és dicsőség a mi Urunknak a Jézus Krisztusnak és az ő Atyjának.


Köszönettel,
Lakatos Tamás és Orbán Noémi