2011. szeptember 15., csütörtök

Tanévnyitó istentisztelet Asszonyvásárán

Megkezdődött az iskola


Asszonyvásárán is becsengettek az iskolába, de ezt megelőzően zajlott tanévnyitó a református templomban is.

Sok kisgyermek számára - és talán szüleik számára is – olyan félelmetesen hangzik, iskolába kell járni. Mi is lesz ott, ki fog tanítani, hogyan fog alkalmazkodni a gyermek egy sokak számára teljesen más és új közeghez – szinte tapintható az idegenkedés és a szorongás gyermekben és szülőben egyaránt. De nem szabad utat engedni ezeknek semmiképpen sem, mert ezeket az érzéseket, félelmeket le lehet és le is kell győzni. Ez egy olyan küzdelem, amiben nemcsak egymásra számíthatunk, hanem van egy mindnek felett álló SEGITŐ is, aki saját gyermekeiként fogadott el és megígérte mindig velünk marad.

Ezek a gondolatok nyitották meg a Igehirdetést a Máté 6 : 31 – 34 igeversek alapján, biztatva gyermeket és szülőt (és persze sok nagyszülőt is) arra, hogy nincs miért aggodalmaskodni a holnapok felől. Biztatásként hangzott az a gondolat is, amelyben arra biztatott valaki: „Tegyél nagy dolgokat Istenért, és várj nagy dolgokat Istentől !” Legyen tehát Isten országa és igazsága első életedben és nem fogsz semmiben hiányt szenvedni – zárult az iskolakezdésre szánt biztatás, hogy örömöd legyen mind a tanulásban, mind a munkában egyaránt, mert minden fontosra jutni fog erődből.Énekszóval és muzsikával szóló biztatás

Megszokott lendülettel és szép zenével, énekkel kérte Isten áldását az új tanévre a Tempfli Ádám és a „Tücsök” zenekar. Olyan énekekkel leptek meg bennünket, amelyeket még nem nagyon ismertünk, de amelyek csodálatosan szóltak előadásukban. Isten iránti hálával és köszönettel hallgattuk előáldásukat. Azzal búcsúztunk, visszavárjuk őket más alkalmakra is.Templomi tanévnyitónkat megtisztelte jelenlétével Sztretea Erika iskola igazgatónő és Nyíri Sándor községünk polgármestere.


A templomból kijövet mintha már nem is érződött volna az a feszültség, amely miatt talán még nem is olyan régen szinte vibrált a levegő.

Asszonyvására, 2011 szeptember hava

Székely István
református lelkipásztor