2011. augusztus 9., kedd

Vakációs Bibliahét Margittán


Hála legyen Istennek az idei nyáron is, július 26-31.-e között megrendezésre került a vakációs Bibliahét egyházközségünkben.

Az idén is, mint minden évben népes gyermeksereg vett részt az egyhetes foglalkozáson. A Bibliahét címe „Vigyázz! Kész! Rajt!” volt. Minden napnak megvolt a maga témája és ezek mellett a gyermekek felhőtlenül érezhették magukat amíg társaikkal játszottak, énekeltek.

Első nap Gedeon történetét ismerték meg a gyermekek, miképpen választotta ki Isten Gedeont a nép szabadítására, majd az irgalmas samaritánus történetén keresztül értették meg a szeretet nagy parancsolatának fontosságát. Mária és Márta történetére a harmadik napon került sor, amikor is megtanultuk, hogy nekünk is a jobbik részt kell választanunk, ahogyan Mária is tette. Majd megismerhettük Zebedeus fiainak történetét és rájöttünk, hogy mi is a hit bajnokai kell legyünk. A történeteket énekek és kézimunkák tették színesebbé.

A szünetekben a parókia udvara megtelt gyermekzsivajjal és ugyanekkor fogyaszthatták el a nőszövetség átal biztosított süteményeket is. Szombat délben a fiatalokat dinnyével lepték meg, akik boldogan mondtak köszönetet érte.

A Bibliahét vasárnap délelőtt zárult a gyermekek ünnepi szolgálatával, melynek keretében élőadták a héten tanultakat.

Hégető Emma
KRISZ-tag