2011. augusztus 30., kedd

Kiskereki gyermek bibliahét


Egy felejthetetlen hét telt el a vakációs bibliahét eseményeivel Kiskerekiben is, amelyen sokan vettek részt.

Bár igencsak kitett magáért az augusztusi kánikula, mégsem tudta eltántorítani a gyermeksereget a foglalkozásokon való részvételtől. Zengett a két terem és az udvar ahol zajlottak a foglalkozások,: vágás, ragasztás, hajtogatás, színezés, tanulás, tanítás és énekszó – kicsik és nagyok egyaránt mindenből kivették a részüket. Naponta ötvenen és volt amikor több mint hatvanan is eljöttek. Nem volt könnyű dolga a vallástanárnőnek ha azt akarta, hogy rendben menjenek a foglalkozások.


Azonban nem maradt egyedül hiszen volt segítője nem is egy. Hadd illesse köszönet a lelkiismeretes munkáért Balogh Katalin vallástanárnőt, leányát Boglárkát, valamint azt a két felnőttet is (Szilágyi Enikő és Kovács Melinda), akik vállalták azt, hogy naponként együtt legyenek a gyermeksereggel és segítsenek mindenben, amiben tudnak. Külön meg kell említeni Sztretea Erika iskola igazgatónőt, aki finom keksszel kedveskedett nemcsak a gyermekeknek.A templomi bemutató

Hamar eltelt a hét és az idei bibliahétből tanultakat aztán vasárnap az Isten házában bemutatták a szülőknek, nagyszülőknek és a jelenlévőknek. A valósághoz igaz azt is hozzá kell tenni, hogy nem minden hozzátartozó volt kíváncsi csemetéjére, sőt a gyermekek között is voltak hiányzók. A bemutató után meglepetés csomagot osztott ki a község iskola igazgatónője egy mozgásérül alapítvány és az iskolát segítő hollandoknak a jóvoltából, aminek mindenki nagyon megörvendett.

A búcsúzás során hálát adtunk Istennek az eltelt hét minden szépségéért és ajándékáért, mert őt illeti elsősorban a hála és dicséret.

Székely István
református lelkipásztor