2011. július 22., péntek

Gyermekbibliahét kezdődött Szalacson

A mellékelt figyelemfelkeltő plakátnak megfelelően, ma, július 18-án Szalacson is megkezdődött a vakációs bibliahét. Szervezését a helyi református egyházközség, vezetését Benke Judit református hitoktató tanár végzi. Nem most történik először, hogy az óvodás-iskoláskorú gyermekek számára egyházunk meghirdeti és megszervezi a vakációs bibliahetet. Szalacson - mint más helyen is! - hosszú évekre visszatekintő hagyománya van ennek a szórakoztatva-tanító nagyszerű rendezvénysorozatnak.

A szalacsi - főleg az alsó osztályokból kikerülő - gyerekek örömmel és elég szép számmal vesznek részt a napi rendezvényeken, ahol változatos témákat feldolgozva (bibliai történetek alapján) erkölcsi-etikai és esztétikai nevelésüket kiegészítő foglalkozásoknak lehetnek részesei. Az is hagyománnyá válik lassan, hogy a nagyobb diákok a kisebbeket mentorként vezetik be a különböző fogások, készségek elsajátításának titkaiba, mint képek kivágása, ragasztás, alkalmi vallásos vagy világi jellegű kis tárgyak készítése, hajtogatás, gyöngyfűzés. Közben az előadó tanárnő az éppen aktuális bibliai történetet a gyerekek segítségével szinte "életre keltve" mutatja be, olyan szuggesztíven, hogy az mindenikük lelkében jótékony nyomot hagyva marad meg. A cél a jó út megtalálása, az Isten közelségének megtapasztalása, egy igazi, szép jövő megteremtése érdekében. Erre utal a Vigyázz! Kész! Rajt! mottó is, az idei rendezvénysorozat logója.


A mai napon Az irgalmas samaritánus történetét dolgozták fel a jelenlévő több mint 30 gyermeknek. Az idén is, mint eddig mindig, az egyházközség Nőszövetségének Házában került megrendezésre a bibliahét. Az első napi foglalkozáson a belső termekbe, a jó hűvösre húzódtak a gyerekek a rekkenő hőség elől. Ideális körülmények, hatalmas udvar, homokozó, jól felszerelt játszótér is rendelkezésükre áll. Az egyházközség uzsonnával és üdítővel is várja a résztvevőket. Jó kezdet után remélhetőleg a záráskor már kézzelfogható sikerekről is be tudunk számolni. Ehhez mindannyian Isten segítségét kérjük.

Bokor István
tanár