2011. június 20., hétfő

Gyülekezeti terem- és konyhaavató Éradonyban

Gyülekezeti terem- és konyhaavató Éradonyban

erdon.ro
2011.06.20

Bihar megye - Konfirmáció vasárnapjának délutánján, szűk körben, családias hangulatban került sor az éradonyi reformátusok gyülekezeti termének és konyhájának birtokbavételére.


Régi álma vált valóra az éradonyi református közösségnek azzal, hogy az állam által elkobzott, de sajnos nem visszaigényelt egykori református iskola épületének felében, amit a Helyi Tanács (Éradony Értarcsa községhez tartozik – szerk.megj.) az egyház rendelkezésére bocsátott, sikerült a gyülekezet számára igazi otthont varázsolni. Otthonnak nevezhető, mert konyha és ebédlő, amit ifjaink nevelésének, asszonyaink munkálkodásának biztosít teret, téli időben pedig fűtött helyet teremt az istentiszteletek számára. A legfontosabb azonban mégis az a lehetőség, amit a konyha nyújt, hogy a rászoruló gyülekezeti tagok számára meleg ételt biztosíthatunk.

Kedves vendégek

Kellemes meglepetésként érte a projekt vezetőit és a gyülekezet tagjait, hogy a közösséget segítő, hollandiai Betsy és Jan Plaimers testvéreink meglátogattak bennünket, az elkészült termet és konyhát ők maguk adták át a gyülekezetnek. Természetesen a munka oroszlánrésze ezután vár ránk, a keretet megtölteni élettel. Bizalomra ad azonban okot az, hogy az első és legfontosabb lépést megtettük. Köszönet érte Chis Márta presbiterasszonynak és mindenkinek, aki segítő kezet nyújtott.

Simon-Szabó István lelkész