2010. augusztus 20., péntek

Gyermekbibliahét Apátkeresztúron


Augusztus második hetében került sor a gyermekbibliahét megrendezésére az apátkeresztúri református gyülekezetben Kovács-Szabadi Levente lelkész és felesége, Kovács-Szabadi Tünde szervezésében.


Naponta átlagosan több mint 20 gyermek és ifjú vett részt, két korcsoportban. A kisebb csoport részére az ifjak bibliai történetet játszottak el és együtt tanulták az ehhez kapcsolódó éneket és aranymondást, a továbbiakban számukra kézműves foglalkozásokat és csoportjátékokat tartottunk.


Az ifjak a Bibliából 3 témakört dolgoztak fel: 1. nap: alázatosság és büszkeség; 2. nap: gonoszság és jóság; 3. nap: hűség és tiszteletadás. Számukra is énekek, kreatív csoportversenyek valamint logikai és ügyességi foglalkozások voltak.


Az énektanításban Török Bernadett diák segédkezett, a gyülekezet pedig naponta szeretetvendégséggel kedveskedett a résztvevőknek. A szombati napon természetjárásra került sor a közeli erdőben, a Csatárnak nevezett tó melletti erdőben. Az Úr napján az istentisztelet keretében a közénekek helyett a fiatalok énekére került sor. Istennek legyen hála az együtt töltött időért és lelkiekben való gyarapodásért!

Kovács-Szabadi Levente
lelkipásztor